Seminte

110,00 Lei Fără TVA: 110,00 Lei

   BARBIE este un hibrid de ardei gras tip blocky. Fructele au culoarea identica cu ce a h..

98,00 Lei Fără TVA: 98,00 Lei

ARDEIUL BELO UVO, formeaza fructe mari, dulci, de culoare verde deschis si se recomanda a fi consuma..

11,00 Lei Fără TVA: 11,00 Lei

ARDEIUL CHORBADJIISKI este un soi de ardei ce face parte din familia ardeilor lungi.Planta cu port d..

41,00 Lei Fără TVA: 41,00 Lei

  ARDEIUL CAPIA KURTOVSKA este un soi bulgaresc popular de inalta calitate pentru cultivare sem..

17,00 Lei Fără TVA: 17,00 Lei

ARDEIUL CAPIA SLOVONO UVO este un soi de ardei kapia de câmp, foarte bine adaptat condițiilor de cli..

20,00 Lei Fără TVA: 20,00 Lei

   ARDEIUL EKSTAZA este un soi de ardei foarte timpuriu, ale carui fructe sunt lungi. Este..

32,00 Lei Fără TVA: 32,00 Lei

GOGOSARUL BIHAR F1 de la Zki, are punct pistilar inchis, astfel nu este sensibil la mucegaire i..

2,50 Lei Fără TVA: 2,50 Lei

ARDEIUL GOGOSAR BUCUR este un soi timpuriu foarte productiv potrivit pentru productie atat in solar ..

43,00 Lei Fără TVA: 43,00 Lei

   BARBARA este un ardei gras semitimpuriu cu plante de vigoare medie, aerisite, ceea ce f..

19,00 Lei Fără TVA: 19,00 Lei

ARDEIUL GRAS BELINDA este un ardei dulce, cu fructe albe, atarnate. Formeaza o tulpina tare, pu..

21,00 Lei Fără TVA: 21,00 Lei

 KAROLA este un soi semitimpuriu de ardei gras, cu plante de vigoare medie si fructe ..

20,00 Lei Fără TVA: 20,00 Lei

  SOROKSARI este un soi timpuriu, cu fructe crem- galbui de 100-110 gr si pulpa groasa de 4-5 m..

11,00 Lei Fără TVA: 11,00 Lei

DZINKA este un ardei iute foarte mare. Planta este viguroasa si inalta iar fructele au o lungime de ..

130,00 Lei Fără TVA: 130,00 Lei

KAPTUR este un hibrid de ardei tip capia cu crestere nedeterminata ,timpuriu , recomandat atat pentr..

170,00 Lei Fără TVA: 170,00 Lei

Seminte de ardei iute Sahem F1 este un hibrid de ardei iute de la Syngenta. Fructele se co..

55,00 Lei Fără TVA: 55,00 Lei

   AMOUR F1 este un hibrid partenocarpic de castravete tip cornichon, special adaptat..

La Esenzi găsești soiuri calitate de seminte pentru legume gustoase și suculente

  Seminte pentru o roșie coaptă, suculentă, pentru o salată delicioasă. Seminte pentru morcovi dulci scoși din grădină pentru supa cremă. Seminte de castraveți din familia curcubitaceelor, ideali pentru o salată cu mult mărar. Cultivarea propriilor legume este una dintre acele activități care te fac să uiți de grijile de la birou, asta dacă cultivi seminte de legume pentru uzul personal.
  Seminte de legume de le Esenzi își achiziționează și proprietarii de solarii și sere care sunt interesați să aibă în fiecare an culturi productive pentru vânzare. Atunci când îți crești legumele proprii, primești și cele mai hrănitoare legume.
  Legumele încep să își piardă nutrienți imediat ce sunt culese, iar calitatea se diminuează pe măsură ce zaharurile sunt transformate în amidon. Pentru cele mai gustoase legume cu cea mai bună nutriție, încercați să creșteți câteva soiuri de legume în propria grădină.

  Nu este nimic în neregulă dacă nu știți cum să plantați corect seminte de plante pentru a avea legume gustoase. Majoritatea legumelor din grădină sunt cele mai ușor de plantat din seminte legume. În plus, creșterea din seminte este mai puțin costisitoare, oferă mai multă varietate și are o rată de succes mai mare.
  Sunt câteva tipuri de legume care pot fi dificil să crească direct din seminte. Trebuie să faceți în casă răsadurile din seminte legume și apoi să le transplantați în grădină. Acestea sunt roșiile, ardeii, vinetele, care trebuie plantate în grădină când vremea se încălzește.
  Din seminte puteți cultiva – dovlecei, fasole, mazăre, porumb, pepeni. Dacă optați pentru varianta de seminte, înseamnă că vă puteți asigura că plantelor vor fi sănătoase și puternice încă de la început. Trebuie să țineți cont de faptul că unele legume nu supraviețuiesc dacă sunt transplantate dintr-un loc în altul.

Încercați să cultivați în grădină legume din seminte

  Seminte pentru legume poți planta direct în grădină. Cultivarea legumelor nu este complicată. De la busuioc care necesită o întreținere ușoară, până la sparanghel, morcovi, roșii sau castraveți, există câte ceva specific pentru fiecare stil de grădinărit. De la anotimp, tip de sol, climă. Salata, de exemplu, este o legumă foarte ușor de cultivat. Seminte de salata se pot cultiva atât toamna, cât și primăvara, iubește soarele parțial și se maturizează în 2-3 luni.
  Salata verde crește repede, unele soiuri sunt gata pentru consumat chiar după o lună, astfel încât cea mai bună abordare este să plantezi seminte de salată în loturi mici, la fiecare 10-14 zile, astfel vei avea salată bună pentru consum o perioadă mai îndelungată. Salata nu este o legumă potrivită tuturor tipurilor de sol. Solul trebuie fertilizat cu o săptămână înainte și la 3-4 săptămâni de la plantare. Salata adoră solul rece.

  Înainte de a planta seminte de salată, udați solul abundent și încercați să acoperiți cu paie sau mulci. Salata are nevoie de umbră în lunile mai calde, dar de multe ori este greu să găsești un loc potrivit. Pentru a păstra salata mult timp, oferă-i un loc cu o umbrire parțială, plantează legume mai înalte în primele rânduri și apoi pune seminte de salată. Salata este o legumă pentru a cări recoltare trebuie să ai câteva cunoștințe.
  Salata crește în straturi circulare, iar frunzele exterioare se maturizează primele. De aceea, pentru o salată gustoasă, nu lăsa foarte mult frunzele să îmbătrânească. Vor fi mai fragede și mai gustoase. Dacă nu aveți spațiu suficient sau dacă locuiți la bloc, puteți planta seminte de salată chiar și în ghiveci. Trebuie să fii creativ, salata nu necesită o îngrijire specială. Dacă doriți să aveți salată devreme, puteți planta seminte de salată în solar.

 

Înainte de plantare, puneți la înmuiat seminte de fasole. Planta se dezvoltă mai repede

  Seminte de fasole trebuie să plantați în locuri însorite. Fasolea este o plantă care iubește soarele, cu întreținere medie, cu o varietate de tipuri și felul culinare diferite de preparare.
  Seminte de fasole nu trebuie să vă faceți griji pentru udare, dar trebuie să fiți atenți, deoarece este o plantă foarte sensibilă la dăunători. Dacă aveți grijă de aceste aspecte, fasolea vă va menține sănătatea cu fibre un sezon întreg.
  Necesită puțină fertilizare a solului înainte de plantarea de seminte și să aveți grijă să mențineți solul sănătos. Fasolea se dezvoltă și produce multe păstăi într-un sol bine drenat, un sol umed. Montați un sistem de udare cu picurare și aveți grijă să nu se formeze mucegaiul pentru a menține planta sănătoasă. Plantați seminte de fasole la o adâncime de 1 cm, iar distanța dintre cuiburi să fie de maxim 10 cm.

  Dacă plantați seminte de fasole pitică, nu o să aveți nevoie de sprijin atunci când planta se înalță, dar dacă este o plantă cățărătoare, pentru a evita ruperea rădăcinilor, puneți-i un sprijin. Fasolea trebuie recoltată atunci când păstăile sunt ferme și mari. Dacă vreți să consumați tecile, atunci urmăriți să nu facă ațe. Planta de fasole se îmbolnăvește, din păcate, foarte repede. Afidele, niște musculițe albe sunt uneori aproape imposibil de îndepărtat, dar sunt destul de ușor de tratat.
  Mucegaiul alb, această boală fungică nu poate fi îndepărtat de la o cultură existentă. Încă de la primele semne de apariție a bolii, încercați să îndepărtați frunzele bolnave. Mucegaiul alb este contagios și altor plante. Încercați să nu plantați seminte de fasole în soluri lutoase. Și acesta poate fi unul din motivele apariției mucegaiului alb.

Seminte de ridichi de la Esenzi pentru recolte bogate primăvara și toamna

  Seminte de ridichi sunt foarte ușor de semănat. Ridichile sunt visul oricărui grădinar leneș. Multe soiuri pot fi recoltate la numai o lună după plantare și necesită o întreținere mică, dincolo de a ține cont de faptul că seminte de ridichi este indicat să fie plantate în locurile însorite. Necesită o udare ușoară. Sunt , de asemenea, una dintre singurele legume care pot crește în orice tip de sol.
  Pregătirea solului pentru seminte de ridichi va fi cea mai simplă lucrare înainte de a avea o recoltă bogată. Alegeți un loc cu mult soare. Ridichile private de soare vor avea doar frunze mari, iar leguma nu se va dezvolta. Folosiți compost sau gunoiul de grajd pentru o fertilizare eficientă a solului. Deoarece ridicea este o legumă care se recoltează destul de repede, nu necesită o plantare la interior.

  Plantați seminte de ridiche direct în grădini, în cuiburi de 1,2 cm adâncime, la o distanță de aproximativ 1-2 cm. Nu uitați că, în momentul în care observați că frunzele sunt mult prea mari, atunci luați în calcul să rupeți frunzele pentru a se dezvolta leguma. Ar trebui să tâiați frunzele imediat după recoltare și să le țineți în frigider, în lada destinată legumelor, dar controlați umiditatea pentru a nu se deshidrata.
  Ridichea de primăvară poată fi folosită la salată, la senvișuri, pe când cea de toamnă poate fi murată, mâncată crudă cu sare, se folosește la gătit, se poate consuma chiar și sucul de la o ridiche neagră, în combinație cu miere, dacă aveți probleme cu tusea sezonieră. Gustul nu este rău deloc, doar că trebuie să o lăsați la macerat. Puteți, de asemenea, să o folosiți la salata de ridiche neagră, asezonată cu ceapă și ulei de măsline.

Seminte de tomate de la Esenzi pentru o salată gustoasă și zemoasă de vară

  Seminte de roșii sunt recomandate și celor care doresc să crească în propria grădină roșii zemoase, dar și grădinarilor care dețin solarii și sere pentru vânzare. Sunt o cultură relativ ușor de realizat de primăvara până toamna târziu, dar pentru a planta seminte de roșii trebuie să țineți cont că mai întâi trebuie să creșteți plantele la loc călduros și luminos, apoi le transplantați în grădină sau în solar. Roșiile sunt prea sensibile la boli și la dăunători, au nevoie de substanțe nutritive pentru creștere. Aceste plante suculente, pline de culoare, necesită un sol sănătos și multă atenție încă de la plantare. Fertilizați la nevoie solul și adăugați îngrășăminte de calitate, oferind un supliment de nutrienți dacă observați că frunzele încep să se îngălbenească. Roșiile au nevoie de 6-8 ore cu soare pentru a putea crește sănătos, așa că nu le plantați pe lângă copaci.

  Sunt două modalități de a planta roșii. Sub formă de seminte sau răsaduri. Dacă cumpărați seminte de roșii, veți dori să începeți să puneți semințele în ghivece în interior, cu aproximativ 4-6 săptămâni înainte de a planifica transplantarea în grădină. Nu le plantați până când solul nu este suficient de cald pentru ca planta să se simtă confortabil noaptea. Pentru a plata în mod corespunzător, trebuie să știți că plantele de roșii necesită o plantare adâncă, udare bună și copilire. Plantele de tomate se descurcă bine dacă rădăcinile sunt plantate suficient de adânc și sunt ferme. Tăiați straturile interioare ale frunzelor copil și îndepărtați primele ramuri de frunze, până la primul rod trebuie îndepărtate. Pentru culturi gustoase și productive de roșii vă recomandăm să achiziționați seminte de legume de la Esenzi, pentru soiuri de calitate, dar și pentru substanțele pe care trebuie să le utilizați pentru a preveni diferiți dăunători.

seminte legume
seminte

Web Design By ITeXclusiv.ro