Insecticide - Acaricide
Insecticide si acaricide pentru culturile tale? Iti oferim produse originale si informatii despre aceste substante!
Insecticide...orice agricultor stie ca pentru a avea culturi bogate si, mai presus de orice, sanatoase, este necesar sa foloseasca astfel de produse de calitate. Magazinul nostru iti ofera o gama diversificata de astfel de produse, la preturi competitive, dar si informatii interesante, incepand cu istoricul acestor substante si pana la motivele pentru care ar trebuie sa alegi esenzi.ro.
Toti cei care au activitati agricole se confrunta de obicei cu problema gestionarii recoltei din cauza pierderilor cauzate de o varietate de daunatori. Substantele care indeparteaza si distrug acesti daunatori nu sunt insa o “inventie” recenta. Prima persoana care care s-a gandit la protejarea culturilor impotriva insectelor daunatoare este posibil sa fi fost chiar un fermier. In orice caz, primul mijloc de control al insectelor daunatoare, a fost oferit chiar de natura. Oamenii au observat efectele negative ale compusilor naturali asupra diferitelor insecte.
Insecticide de la sulf si piretrum folosite in antichitate, la insecticide si acaricide modificate genetic!
Insecticide legume sunt preparate botanice ce par sa fi fost primele substante folosite ca insecticide si acaricide de catre oamenii Antichitatii. De exemplu, crizantemele dalmate cu piretrum contin pana la 1,5% piretrina (substanta insecticida activa). Acest ingredient a fost folosit ca insecticid in China Antica si apoi in, Evul Mediu, in Persia. In Europa, piretrumul dalmatian uscat, macinat, care poseda proprietati de exterminare impotriva gandacilor, mustelor si tantarilor, a aparut acum mai bine de 200 de ani, datorita negustorilor armeni care il vindeau ca „praf persan” sau „praf de insecte”.
Mai sunt si alte plante utilizate ca insecticide populare. De exemplu, florile de soc sunt utilizat eficient impotriva gandacilor, iar extractul apos din plante de tutun este eficient impotriva afidelor. Incepand cu anul 1000 i.Hr., oamenii au folosit substante chimice naturale in lupta impotriva insectelor daunatoare. Sulful anorganic (prin fumigare) a fost una dintre aceste substante chimice naturale.
Homer a scris in „Iliada si Odiseea” despre ritualul de „curatare divina” folosind sulf, care era eficient impotriva paduchilor. In anii 900 d.Hr., ferigile au inceput sa fie folosite ca insecticide pentru ca aveau in compozitie arsenic. Mai tarziu a aparut arsenatul de plumb (PbHAsO4) si criolitul (Na3AlF6) ca otravuri celulare, dar si boraxul (Na2B4O7) ca deshidrator.
O utilizare mai larga de substante chimice pentru protectia plantelor a inceput sa fie folosita la mijlocul secolului al XIX-lea. In lupta impotriva gandacului de cartofi, cunoscut sub numele de gandac de Colorado, verdele de Paris (acetat triarsenit de cupru II) a fost aplicat cu succes in 1871. Verdele de Paris a fost utilizat pe scara larga in multe tari din intreaga lume pana la mijlocul secolului XX, in special pentru controlul insectelor vinovate de raspandirea malariei, adica tantarii din specia Anopheles.
In 1874, studentul si chimistul austriac, Othmar Zeidler, a creat DDT-ul sintetizat; probabil cel mai cunoscut insecticid chimic. Proprietatile sale insecticide au fost descoperite, in schimb, abia in 1939, de chimistul elvetian Paul Müller care lucra la acea vreme in cadrul companiei J. R. Geigy Ltd. In 1948, P. Müller a castigat Premiul Nobel pentru medicina pentru descoperirea eficientei ridicate a DDT-ului ca otrava de contact.
Dupa cum s-a dovedit mai tarziu, DDT-ul a fost eficient in actiune, dar si periculos, nu numai impotriva insectelor daunatoare, ci si pentru multe alte grupuri de organisme, cum ar fi mamiferele, pasarile si reptilele. Epoca utilizarii DDT-ului, in domeniul protectiei plantelor, a durat pana la a doua jumatate a secolului XX, cand a fost inlocuit cu o utilizare pe scara larga a organofosfatilor (diclorvos, cianofos, fonofos etc.) si carbamati (carbaryl, carbofuran, aldicarb etc.).
In ciuda raului provocat asupra mediului de carbamati si organofosfati, aceste insecticide sunt inca printre cele mai utilizate pe scara larga (19% din piata mondiala) si joaca un rol major in controlul insectelor daunatoare.
Dupa sinteza aletrinei in 1949, piretrinele au fost restaurate sub forma de insecticide, deoarece pe baza lor primele a aparut generatia de piretroizi. Avand o toxicitate scazuta pentru vietuitoarele cu sange cald, piretroizii au castigat repede popularitate. Pe piata mondiala a insecticidelor, la inceputul anilor ‘70, permethrina, cipermetrina si deltametrina au cunoscut un dezavantaj serios, si anume isi pierdeau proprietatile in contact cu lumina ultravioleta. Desi acest minus al piretroizilor a complicat aplicarea lor, a ajutat la prevenirea acumularii de piretroizi in mediu. Prin urmare, aceasta clasa de insecticide gaseste inca o aplicare larga in protectia plantelor. In prezent, piretroizii constituie 17% din piata globala de insecticide.
Astazi, cele mai populare insecticide sunt neonicotinoidele. Acestea actioneaza prin miscarea sistematica in tesuturile plantei si protejarea tuturor partilor ale plantei. Actionand ca neurotoxine pentru majoritatea artropodelor, acestea asigura un control eficient al daunatorilor de insecte. Neonicotinoidele se leaga ireversibil de nicotinica receptorilor acetilcolinei pentru a produce suprastimularea de celule nervoase, care paralizeaza insecta. In 2008, neonicotinoidele au constituit 24% din piata globala a insecticidelor.
Insecticidele neonicotinoide sunt aplicate cu succes in controlul daunatorilor intr-o varietate de culturi agricole. Trebuie remarcat totusi ca neonicotinoidele pot afecta nu numai daunatorii, ci si organisme non-tinta, precum polenizatorii, inclusiv albinele producatoare de miere. Cautarea de noi insecticide si imbunatatirea celor vechi continua si astazi. Aproape toate speciile de insectele dezvolta rezistenta la insecticidele aplicate. Acest fapt ii impinge pe oamenii de stiinta sa creeze noi preparate. Mult tipuri de insecticide chimice apar anual pe piata.
Acaricide pomi fructiferi si insecticide legume sunt disponibile la esenzi.ro. Ce reprezinta fiecare dintre ele?
Acaricide si pomii fructiferi ... ce sunt acestia? Un acaricid sau miticid este un pesticid care asigura controlul economic asupra acarienilor si capuselor. Acarienii si capusele sunt numite fie acari, fie acarieni. Unele produse pot actiona ca insecticide sau fungicide, precum si ca acaricide. Isecticidul este un pesticid utilizat pentru uciderea acarienilor si capuselor.
Sunt agenti de origine chimica sau biologica care controleaza insectele. Controlul poate rezulta prin uciderea insectei sau impiedicarea ei in orice alt mod de a exercita comportamente considerate distructive. Insecticidele pot fi naturale sau artificiale, asa cum am vazut mai sus, si sunt aplicate daunatorilor tinta intr-o multitudine de formulari si sisteme de prezentare (spray-uri, momeli, difuzie cu eliberare lenta etc.). Stiinta biotehnologiei a incorporat, in ultimii ani, gene bacteriene care codifica proteinele insecticide in diverse plante de cultura.
Aproximativ 10 000 de specii din cele peste 1 milion de specii de insecte se hranesc cu plante, iar dintre acestea, aproximativ 700 de specii din intreaga lume cauzeaza cea mai mare parte a daunelor culturilor omului, pe camp si in depozite.
Acaricide si insecticide: ce trebuie sa stii despre toxicitatea acestora , informatii importante oferite de esenezi.ro!
Acaricide sunt substante care pot distruge acarienii. Un produs chimic poate exercita atat efecte insecticide, cat si acaricide. In mod similar, insecticidele sunt orice substanta sau un amestec de substante menite sa previna, distruga, sa respinga sau atenueze raspandirea insectelor. Aceste substante chimice prezinta riscuri de sanatate inclusiv pentru oameni, animale domestice si de companie, animale salbatice si specii acvatice. La animalele mari, otravirea este adesea cauza unei utilizari accidentale, in timp ce la animalele mici (in special la cainii) otravirea este adesea cauzata cu intentie.
Etichetele pesticidelor trebuie sa ofere avertizari impotriva utilizarii pe specii neaprobate sau in circumstante neprobate. Aceste avertismente se pot referi la toxicitate acuta sau cronica sau la reziduuri din carne, lapte sau alte produse de origine animala. Deoarece etichetele se schimba pentru a respecta reglementarile legislative actuale, este important sa citesti si sa respecti intotdeauna toate indicatiile oferite de eticheta care insoteste produsul.
Fiecare expunere, indiferent cat de nesemnificativa poate parea, duce la absorbtia unui compus. Expunerile scurte si repetate pot duce, in cele din urma, la intoxicatii din cauza efectului cumulativ. Trebuie luate toate masurile de precautie pentru a minimiza expunerea umana. Acest lucru poate include schimbari frecvente ale imbracamintei, spalare frecventa, sau, daca este necesar, utilizarea de masti, echipamente de protectie si manusi ce nu permit infiltrarea pesticidelor.
Mastile trebuie sa aiba filtre aprobate pentru tipul de insecticid utilizat (de exemplu, filtrele de praf obisnuite nu vor proteja operatorul de fumul insecticidelor organofosforice). Aceste masuri sunt, in general, suficiente pentru a proteja contra intoxicatiei. Expunerea excesiva la insecticidele clorurate cu hidrocarburi este dificil de masurat, decat daca are loc aparitia unor semne suplimentare de intoxicatie.
In niciun caz nu trebuie utilizate cantitati mai mari decat cele specific recomandate si trebuie luate precautii maxime pentru a preveni deriva sau drenarea pe campurile alaturate, pasunile, iazurile, raurile sau alte spatii din afara zonei de tratare. Nivelul de siguranta si de expunere al acestor compusi la speciile tinta a fost stabilit cu atentie si trebuie respectate recomandarile si reglementarile de aplicare.
Un insecticid sau acaricid ideal ar trebui sa fie eficace, fara riscuri pentru animale sau pentru persoanele care le utilizeaza, si fara a lasa reziduuri in tesuturi, oua sau lapte. Intoxicatiile cu insecticide si acaricide pot fi cauzate de aplicarea directa, de ingestia de furaje contaminate sau tratate pentru controlul parazitilor vegetali sau prin expunerea accidentala. Aceasta discutie se limiteaza la acele insecticide sau acaricide care sunt periculoase pentru animale sau care pot lasa reziduuri in produsele animale.
Sinteza chimica produce rar 100% din produsul de interes si, in mod normal, exista, in proportii variabile, compusi legati structural care au efecte biologice diferite de cele ale compusului cautat. In general, produsele depozitate la temperaturi extreme sau tinute in recipiente partial golite, pentru perioade indelungate, se pot deteriora.
Contactul accidental cu animale sau oameni poate avea consecinte dezastruoase. Combinatiile amestecate de substante si cele neaprobate pot fi foarte periculoase si nu trebuie utilizate niciodata. De exemplu, administrarea simultana a doua insecticide organofosfat poate rezulta in potentarea toxicitatii malathionului de o suta de ori.
Inscticide, acaricide legume si pomi fructiferi, sigure si aprobate de magazinul tau ajutator, Esenzi.ro!
Insecticide ieftine gasesti la magazinul esenzi.ro. Acesta apartine societatii 360 GROUP S.R.L. A fost infiintat in 2018 ca magazin virtual si s-a ocupat intens de comercializarea semintelor de legume si materialelor necesare culturilor agricole. Societatea are sediul in Alexandria, jud. Teleorman si un punct de lucru in localitatea Peretu, jud. Teleorman, strada Principala nr. 18.
Aici sunt comercializate, inca din anul 2015, produse fitosanitare. Echipa este alcatuita din oameni cu experienta in comercializarea produselor pentru agricultura si putem oferi consultanta specializata. SC 360 GROUP SRL, prin esenzi.ro, doreste sa contribuie activ la dezvoltarea sectorului agricol din Romania. Acest lucru are loc prin comercializarea de seminte profesionale, pesticide, folie de polietilena de calitate, dar si a altor produse destinate agriculturii si legumiculturii, de la brand-uri cunoscute international precum Bayer, DuPont, Honest General Trading si multe altele.
Aceasta companie s-a nascut din pasiune pentru culturile agricole, legumicole si pomicole. Profesionalismul si seriozitatea sunt alte doua ingrediente pe care le-am adaugat. Ne angajam sa aducem mereu cele mai bune produse si servicii de top. Ne dorim sa fim mereu magazinul online si offline de pesticide in care poti avea incredere.
Intreaga experienta a acesti companii se poate caracteriza prin:
Integritate – suntem onesti si ne respectam cuvantul;
Invatare continua – ne adaptam cerintelor actuale;
Seriozitate – garantam calitatea produselor noastre.
Produse de la esenzi.ro sunt 100% originale. Ele sunt ideale atat pentru plantele de gradina, cat si pentru culturile agricole. Ne dorim sa oferim mereu produse de calitate clientilor nostri, pentru ca sanatatea roadelor gradinii sau ale campului influenteaza sanatatea noastra!