Ingrasaminte

Ridicare depozit
ACID BORIC
360,00 Lei Fără TVA: 360,00 Lei

ACIDUL BORIC este un antifungic natural care poate fi utilizat in remedii casnice pentru infectii fu..

35,00 Lei Fără TVA: 35,00 Lei

AGRI PHITE 600 EC este un ingrasamant foliar cu continut ridicat in fosfor si potasiu in forma lichi..

42,00 Lei Fără TVA: 42,00 Lei

AGRIFUL ANTISAL este un biostimulator pentru radacinile plantelor.   AGRIFUL ANTISAL  p..

70,00 Lei Fără TVA: 70,00 Lei

AMALGEROL este un produs natural ce stimuleaza cresterea plantelor, optimizeaza calitatea si ra..

10,00 Lei Fără TVA: 10,00 Lei

AMINOFEED SUPER este un stimulent de crestere cu continut scazut de azot. Are in compozitia sa chimi..

45,00 Lei Fără TVA: 45,00 Lei

ATLANTE este un produs lichid, bogat în fosfor și potasiu (sub formă de fosfonat de potasiu), care&n..

150,00 Lei Fără TVA: 150,00 Lei

   ATONIK este un biostimulator de crestere si fructificare foarte utilizat de fermie..

Ridicare depozit
AZOTAT DE CALCIU ZIKO
70,00 Lei Fără TVA: 70,00 Lei

Azoatul de Calciu de la Ziko este un ingrasamant mineral cu azot si calciu (N:Ca), total solubil in ..

50,00 Lei Fără TVA: 50,00 Lei

 BOMBARDIER este un ingrasamant lichid organic obtinut dintr-un amestec vegetal concentrat..

53,00 Lei Fără TVA: 53,00 Lei

Fertilizant foliar cu un conținut ridicat de Ca, pentru îmbunătățirea absorbției și circulației apei..

70,00 Lei Fără TVA: 70,00 Lei

   CALMAX este un fertilizant foliar lichid, formulat ca suspensie concentrată solubilă..

8,00 Lei Fără TVA: 8,00 Lei

CROPMAX este un stimulator al cresterii pentru toate tipurile de culturi. Activitatea sa este bazata..

Ridicare depozit
GELIASOL 13-66-13+OLIGOELEMENTE
100,00 Lei Fără TVA: 100,00 Lei

Îngrășămintele formulate sub formă de gel sunt foarte eficiente, aplicate în perioadele de vegetaţie..

Ridicare depozit
GELIASOL TC 17-10-56 + OLIGOELEMENTE
85,00 Lei Fără TVA: 85,00 Lei

Fertilizanţii formulaţi sub formă de gel sunt foarte eficienţi mai ales în fenofazele de creştere in..

Ridicare depozit
GELIASOL TC 25,5-25,5-25,5+2%MAGNEZIU+OLIGOELEMENTE
85,00 Lei Fără TVA: 85,00 Lei

  Îngrășămintele formulate sub formă de gel sunt foarte eficiente, aplicate în perioadele de ve..

225,00 Lei Fără TVA: 225,00 Lei

GERMINATOR este un îngrăşământ starter, concentrat, cu macroelemente şi microelemente esenţiale..

Plantele au nevoie de fertilizanti foliari. Acid azotic, boric, ingrasaminte necesare creșterii și dezvoltării culturilor!

  Fertilizanti foliari folosim pentru a avea culturi sănătoase, pline de nutrienți. De aceea, agricultorii și grădinarii folosesc ingrasaminte pentru a asigura un sol sănătos plantelor și culturilor agricole. Fără ingrasaminte, nutura se luptă pentru a reumple nutrienții din sol.
Plantele trebuie să aibă lumină, umiditate și fertilizanti foliari pentru a crește și a se dezvolta. Umiditatea provine din precipitații și irigații. Fertilizanti foliari provin din ingrasaminte, compost, gunoi de grajd.
Dacă plantele și culturile agricole nu cresc și nu se dezvoltă bine, fertilizarea va ajuta doar dacă lipsa de ingrasaminte este cauza problemei. Plantele cultivate în soluri slab drenate, în locuri cu multă umbră sau plantate aproape de rădăcinile copacilor nu vor avea un aport suficient de fertilizanti foliari.

  Ingrasaminte necesare creșterii platelor sunt de două feluri – organice și anorganice. Ingrasaminte organice sunt – gunoiul din grajduri, gunoiul de la păsările de curte. Ingrasaminte anorganice sunt toate produsele fabricate pe cale chimică – acid boric, acid azotic etc. De obicei, acestea au un conținut mult mai mare de nutrienți.
Atunci când plantele sunt recoltate, substanțe importante sunt eliminate din sol. Dacă acesta nu este reumplut cu ingrasaminte necesare pentru fertilizare, următoarele culturi se vor deteriora destul de repede. Bolile plantelor sunt multe, iar diferențele de temperatură, schimbările climatice, creează un climat propice dezvoltării diferitelor tipuri de boli la plante și culturile agricole.

  O analiză atentă și fertilizarea culturilor cu fertilizanti foliari permite formarea unui lanț care asigură oamenilor hrana nutritivă necesară vieții. Elementele nutritive, Acid azotic și acid boric, hrănesc solul. Solul hrănește și dezvoltă plantele. Plantele hrănesc oamenii și animalele.
De ce nutrienții sunt importanți pentru oameni? Când consumăm grâu, mere, cartofi sau alte legume și fructe, nutrienții din solul îmbogățit cu ingrasaminte sunt transferați în corpul uman. La fel se întâmplă și atunci când consumăm carne animală. De exemplu, laptele aduce un bun aport de calciu, pentru a avea oase puternice.
Laptele nu va conține atât de mult calciu dacă vacile nu pasc pe câmpuri cu suficientă cantitate de nutrienți în sol. Cultivarea alimentelor în soluri cu echilibru bun de nutrienți este, prin urmare esențială pentru prevenirea subnutriției.

De ce se folosesc fertilizanti foliari și ingrasaminte pentru plante de la Esenzi

  Fertilizanti foliari se folosesc deoarece plantele, de cele mai multe ori, au prea puține posibilități de a evita deficiențele de ingrasaminte din sol. De exemplu azotul este foarte important pentru sol, dar plantele nu pot să îl rețină din aer. Solul este singurul care poate înmagazina acid azotic, un îngrășământ foarte important.
Dacă solul are un conținut scăzut de azot, sunt necesare pentru a stimula creșterea și dezvoltarea plantelor. Azotul conferă plantelor culoarea verde, lipsa lui produce îngălbenirea.

  Fosforul este necesar pentru divizarea celulelor și pentru a ajuta la formarea rădăcinilor plantelor, florilor și fructelor. Deficitul de fosfor determină o producție precară.
Plantele au nevoie de potasiu pentru multe dintre procesele chimice care le permit să trăiască și să crească. O deficiență de potasiu apare în diverse moduri, dar creșterea stagnează iar frunzele din partea de jos a plantei se îngălbenesc.

Care este diferența dintre ingrasaminte minerale și ingrasaminte organice?

  Ingrasaminte există și în natură. Sunt 17 nutrienți necesari creșterii unei plante. Pentru a ști ce ingrasaminte trebuie să folosești, depinde de cultura pe care o ai și de deficiențele de nutrienți din fiecare sol. Mulți agricultori și fermieri folosesc ingrasaminte care conferă o combinație de mai mulți nutrienți.
Ingrasaminte organice precum gunoiul de la animale și compostul au fost folosite din vechime și sunt o sursă valoroasă de elemente nutritive și materie organică care îmbunătățesc structura solului.
Ingrasaminte minerale au fost folosite pentru a răspunde cerințelor de hrană ale populației.

  Cantitățile de ingrasaminte organice variază și sunt mult mai puțin concentrate decât cele din îngrășămintele minerale. Creșterea producției de culturi este esențială dacă vom reuși să producem hrană pentru toată populația globului.
Toți nutrienții din alimentele pe care le consumăm provin din sol. Pentru a avea culturi sănătoase și o producție bună, agricultorii trebuie să aibă un sol sănătos.

Acid azotic și acid boric pentru solurile fertilizate!

  Acid azotic și acid boric se folosesc în agricultură, fiind micronutrienți esențiali pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor și a culturilor agricole. Acid azotic și acid boric nu sunt fertilizanti foliari. Ei se dizolvă în apă și intră în sol pentru creșterea culturilor.
Acid azotic este un acid lichid incolor utilizat pe scară largă la fabricarea explozivilor și pentru ingrasaminte. Când sunt dizolvate în apă, moleculele de acid azotic se separă în ioni de hidrogen și ioni de azot.
Acidul azotic este folosit industrial pentru fabricarea de ingrasaminte. Plantele preiau azotul din sol și împreună cu moleculele care conțin carbon realizate în timpul fotosintezei, dau plantei cele mai bune proteine de creștere.
Acid boric este esențial pentru dezvoltarea plantelor, creșterea, producția culturilor și dezvoltarea semințelor. Este esențial pentru a crea un echilibru între zahăr și amidon, fiind important și în producția de semințe.

Când să folosești fertilizanti foliari pentru plante de la Esenzi?

  Fertilizanti foliari sunt utili plantelor atunci când din sol lipsesc anumiți nutrienți, iar rădăcinile plantelor nu sunt capabile să absoarbă cantități necesare de ingrasaminte din cauza condițiilor nefavorabile. Din imposibilitatea de a ne comunica necesitățile, plantele au dezvoltat o abilitate de a ne arăta ce le lipsește.
Când au nevoie de fertilizanti foliari, plantele prezintă simptome vizuale și au anumite tulburări în creștere și dezvoltare. Plantele au o înălțime mică, rădăcina nu se dezvoltă, frunzele încep să ăși piardă din culoare. Simptomele vizuale pot fi de multe ori confundate cu un atac al dăunătorilor. De aceea, agricultorii cunosc și pot să gestioneze corect situația, deoarece pot diagnostica cu exactitate nutrienții care lipsesc plantei.
Înainte de aplicarea de fertilizanti foliari trebuie să fiți atenți la factorii de mediu. Umiditatea excesivă afectează frunzele. Temperatura, intensitatea razelor solare, precipitațiile. De toate trebuie să țineți cont atunci când trebuie să aplicați fertilizanti foliari.

Care sunt avantajele și dezavantajele aplicării de fertilizanti foliari și ingrasaminte?

  Fertilizanti foliari sunt esențiali pentru buna dezvoltarea a plantei și se aplică direct pe frunze. După folosirea de fertilizanti foliari, plantele prezintă imediat efectele pozitive ale aplicării.
Dezvoltă o rezistență mai mare la bolile care le pot ataca pe viitor, prezintă mult mai bine la secetă, rezistă mult mai bine la trecerile bruște te temperatură și la schimbările climatice. Unii fertilizanti foliari sunt bogați în fier, un nutrient foarte util solului. Efectele vizibile după utilizarea de fertilizanti foliari sunt vizibile după 3-4 zile de la aplicare. Un alt avantaj este o cultură mai bogată și o calitate crescută a produselor.
Trebuie acordată o mare atenție aplicării de fertilizanti foliari, deoarece aceștia au și câteva dezavantaje. O plantă se dezvoltă mai încet după aplicare. Vântul are o influență majoră în uniformizarea substanțelor pulverizate pe frunze. Revenirea plantelor poate să fie un proces temporar, după un timp procesul trebuie reluat.

  Ingrasaminte sunt folosite în agricultură pentru a avea culturi sănătoase. Solurile conțin în mod natural numeroase substanțe nutriționale precum azot, fosfor, calciu și potasiu, necesare creșterii și dezvoltării sănătoase a plantelor.
Când aceste substanțe și lipsesc, plantele încep să sufere și se opresc din dezvoltare. Când nivelul de nutrienți este prea scăzut, planta nu poate funcționa corect, nu se mai dezvoltă corespunzător și are nevoie neapărată de ingrasaminte. Agricultorii apelează la ingrasaminte, deoarece aceste substanțe conțin nutrienți pentru plante.
  Îngrășămintele sunt împrăștiate pe câmpuri, înainte de a se face însămânțarea culturilor. Indiferent de sursa de ingrasaminte, toate plantele folosesc substanțele din sol pentru a se dezvolta. Utilizarea de ingrasaminte este uneori destul de scumpă și dacă nu este făcută corect poate dăuna mediului și culturilor. De aceea, înainte de a adăuga ingrasaminte, agricultorii trimit o probă de sol la un laborator specializat pentru o testare.

 
ingrasaminte

Web Design By ITeXclusiv.ro