Fungicide

90,00 Lei Fără TVA: 90,00 Lei

ACROBAT MZ 69 WG este un fungicid pe bază de dimetomorf, din grupa morfolinelor şi mancozeb din..

45,00 Lei Fără TVA: 45,00 Lei

    ALCUPRAL 50 PU este un fungicid cu actiune fungicid-bactericida de contact. Are e..

17,00 Lei Fără TVA: 17,00 Lei

 ALLEATO 80 WG este un fungicid sistemic ce permite protejarea pe o lunga perioada de timp..

5,00 Lei Fără TVA: 5,00 Lei

ARMETIL COBRE Fungicid sistemic şi de contact Certificat de omologare nr. 2077/19.12.2000 Subst..

5,00 Lei Fără TVA: 5,00 Lei

Armetil M este o pulbere muiabila ce contine 64% mancozeb+8% metalaxil substanta activa si se prezin..

90,00 Lei Fără TVA: 90,00 Lei

BRAVO 500 SC este fungicid de contact cu spectru larg de combatere a bolilor. BRAVO 500 SC bene..

8,00 Lei Fără TVA: 8,00 Lei

CABRIO TOP este un fungicid cu doua substante active, utilizat pentru combaterea bolilor la vita de ..

35,00 Lei Fără TVA: 35,00 Lei

CAPTADIN 80 WDG este un fungicid de contact cu actiune preventiva si protectiva impotriva unui ..

55,00 Lei Fără TVA: 55,00 Lei

CHAMP 77 WG este un fungicid de contact cu o capacitate foarte buna de penetrare in plante si d..

70,00 Lei Fără TVA: 70,00 Lei

    COMBI DUO FORTE este un fungicid ce se prezintă sub formă de lichid de culoa..

25,00 Lei Fără TVA: 25,00 Lei

    CURZATE MANOX  este un fungicid sistemic local pe baza de cymoxani..

230,00 Lei Fără TVA: 230,00 Lei

DAGONIS  este un fungicid polivalent, ușor de folosit și care se poate aplica la peste 20 de cu..

9,00 Lei Fără TVA: 9,00 Lei

 DITHANE M 45 este un fungicid ce contine 80% mancozeb, substanta activa si are ..

4,00 Lei Fără TVA: 4,00 Lei

Equation Pro este un fungicid sistemic local eficace datorita efectului sinergic al famoxadonul..

2,50 Lei Fără TVA: 2,50 Lei

    FOLPAN 80 WDG este un fungicid cu acţiune multi-site specifică mai ales împo..

50,00 Lei Fără TVA: 50,00 Lei

   FUNGURAN 300 SC este un fungicid de contact, pe bază de hidroxid de cupru 48,8 % w/v; ..

Ține sub control bolile plantelor cu fungicide. Cum se folosesc eficient în agricultură!

  Fungicide se folosesc pentru a gestiona eficient bolile plantelor, deoarece se pot controla în mod satisfăcător diversele afecțiuni apărute fie la culturile din grădini, fie la plantele agricole de pe câmpurile fermierilor.
  Folosind fungicide încă de la apariția primelor semne de boală, puteți preveni orice formă de boală. Bolile plantelor sunt cel mai bine gestionate prin folosirea unor fungicide și integrarea unui număr de practici de control care pot include – rotația culturilor, selecția culturilor, alegând culturi tolerante la boli sau de ce nu chiar rezistente la boli, timpul de plantare, nivelul de fertilizare, modificările climatice , igienizarea și aplicarea corectă de fungicide.
  Fungicidele sunt de cele mai multe ori o parte vitală a gestionării bolilor, deoarece controlează în mod satisfăcător multe boli, previn multe simptome ale bolilor, dar se poate ca, în unele cazuri, plantele să dezvolte o rezistență la fungicide.

  Spre deosebire de majoritatea medicamentelor umane, majoritatea fungicidelor trebuie aplicate înainte de apariția bolii sau la prima apariție a simptomelor pentru a fi eficiente. Spre deosebire de multe boli ale oamenilor sau animalelor, aplicarea de fungicide nu poate vindeca simptomele deja prezente, chiar dacă agentul patogen este ucis. Acest lucru se datorează faptului că plantele cresc și se dezvoltă diferit față de animale.
  De obicei, aplicarea de fungicide protejează o nouă creștere neinfectată de boli. Puține fungicide sunt eficiente împotriva agenților patogeni după ce au infectat deja o plantă. Cei care au proprietăți curative, ceea ce înseamnă că sunt activi împotriva agenților patogeni care au infectat deja planta, au o capacitate limitată de a face acest lucru, adesea fiind activ doar pe un agent patogen în câteva zile de la infectare.
  Multe fungicide au avut ca obiectiv o activitate care oferă o eficacitate ridicată împotriva agenților patogeni specifici, ceea ce înseamnă un potențial scăzut de toxicitate pentru om și alte organisme. Rezultatul este un risc ridicat ca agenții patogeni să dezvolte rezistență la fungicide. Un agent patogen rezistent este mai puțin sensibil la acțiunea fungicidului, ceea ce determină ca fungicidul să fie mai puțin eficient sau chiar ineficient.

  Fungicidele care sunt concepute pentru a viza anumite enzime sau proteine produse de ciuperci nu afectează țesutul plantelor, astfel încât acestea pot pătrunde și se pot deplasa în interiorul frunzelor.
  Deoarece modul de acțiune este foarte specific, micile modificări genetice ale ciupercilor pot depăși uneori capacitatea unor fungicide și agenții patogeni pot deveni rezistenți la aplicările viitoare de fungicide.
  Strategiile de gestionare a bolilor care se bazează foarte mult pe aplicarea curativă a fungicidelor duc adesea la mai multe probleme de rezistență.
  Cultivatorii folosesc adesea sisteme de prognoză a bolilor, atunci când acestea sunt disponibile, pentru a asigura aplicarea de fungicide atunci când este necesar și pentru a evita cheltuielile și posibilul impact asupra mediului al aplicării inutile.
  Sistemele de prognoză au fost dezvoltate pentru o serie de boli bazate pe o înțelegere a condițiilor de mediu favorabile dezvoltării lor. De obicei acestea se bazează pe temperatură și umiditate frunzelor în zona în care este cultura respectivă. Programele de fungicide bazate pe praguri implică cercetarea simptomelor, apoi aplicarea de fungicide atunci când cantitatea de dăunători atinge nivelul critic și boala numai poate fi controlată.
  Un astfel de exemplu este apariția unei pete pe cinci frunze ale plantei. Cunoașterea ciclului bolii patogenului este importantă. De multe ori, economia influențează alegerea unui fungicid și momentul aplicării. Fungicidele sunt sub formă de praf, granule și lichid.

Importanta si neajunsurile folosirii unor fungicide ardei, fungicide cartof si fungicide capsun in agricultura!

  Multe fungicide de contact si sistemice sunt utilizate pentru a controla agentii patogeni ai plantelor cu scopul de a obtine recolte sanatoase, fara absolut nicio boala. Printre ele se numara multe tipuri de fungicide ardei, fungicide cartof si fungicide capsun din oferta noastra.
  Agricultorii folosesc aceste substante chimice pentru a-si proteja culturile precum plantatiile, culturile de legume si fructe etc., de ciupercile patogene ale plantelor si toxinele lor, adica exact cele care pot distruge intreaga lor cultura.
  In cele din urma, apar pierderi economice destul de mari. Dar aceste fungicide afecteaza si microorganismele solului, cele care contribuie la obtinerea unei productivitati bune a pomilor si plantelor. Fungicidele prezinta, de asemenea, efecte periculoase asupra sanatatii umane.
  Poluarea solului si a apei apare din cauza folosirii fungicidelor. De asemenea, multe ciuperci joaca un rol important in cresterea fertilitatii solului. In loc sa folosim fungicide, ar trebui sa folosim unele extracte de plante si agenti de control inofensivi care prezinta activitate antimicrobiana.
  Daca in viitor agentii naturali sau chiar nano-materialele vor fi utilizate in locul unor fungicide ardei si fungicide capsun pentru a controla agentii patogeni ai plantelor, putem salva mediul inconjurator de poluare si astfel vom obtine un mediu sanatos pentru toti.

  Fungicidele sunt binecunoscute de agricultori si nu numai pentru ca ele combat multe ciuperci patogene ale plantelor. Tehnologia chimica s-a dezvoltat enorm in ultimii cincisprezece ani, cu aproximativ 100.000 de substante chimice produse si utilizate comercial (inclusiv fungicide ardei, fungicide cartof si fungicide capsun) sunt utilizate la scara larga in agricultura moderna pentru controlul agentilor patogeni fungici.
  Fungicidele (atat cele de contact, cat si cele sistemice) sunt folosite pentru a ucide ciupercile patogene ale plantei si pentru a proteja plantele, deci rolul lor este in mare parte benefic, insa nu fara unele efecte neplacute asupra acestora.
  De asemenea, fungicidele prezinta efecte negative asupra mediului nostru inconjurator prin scaderea numarului de ciuperci din sol. Fungicidele afecteaza cresterea plantelor in unele cazuri, daca sunt folosite in mod excesiv. In plus, ele afecteaza si activitatea enzimelor si a unor microorganisme precum cele responsabile de descompunerea pesticidelor.
  Microorganismele prezente in sol joaca un rol important in multe procese biologice ale solului, inclusiv transformari ce vizeaza azotul, descompunerea materiei organice, eliberarea de nutrienti si disponibilitatea acestora, ca si stabilizarea structurii solului.

Exista alternative netoxice la utilizarea unor fungicide ardei, fungicide cartof si fungicide capsun in agricultura?

  Utilizarea substantelor chimice sau a fungicidelor chimice sintetice este folosita cu succes, dar utilizarea excesiva a acestor substante chimice a dus la dezvoltarea rezistentei la fungicide a plantelor si la poluarea mediului si afectarea negativa a animalelor si sanatatii umane prin producerea de efecte secundare nedorite din cauza efectului lor cancerigen.
  Avand in vedere efectele adverse si alarmante ale pesticidelor sintetice asupra mediului si habitatelor naturale si promovarea unei agriculturi ecologice durabile si ecologice, sunt necesare alternative la utilizarea unor fungicide ardei, fungicide cartof si fungicide capsun, iar o solutie este utilizarea produselor vegetale naturale. Plantele contin compusi antimicrobieni care pot fi toxici pentru agenti patogeni, iar aceste produse vegetale naturale pot fi utilizate cu succes pentru combaterea bolilor plantelor.
  Spre deosebire de problemele asociate cu utilizarea substantelor chimice de sinteza, extractele botanice sunt nepoluante din punct de vedere al mediului, regenerabile, inepuizabile, disponibile in multre locuri de pe planeta, usor accesibile, in mare parte netoxice, usor biodegradabile, relativ rentabile si, prin urmare, putem spune ca ele constituie o protectie adecvata pentru plante.
  Extractele vegetale sau biopesticidele care au activitate antimicrobiana datorita prezentei uleiurilor esentiale si polifenolilor, alcaloizilor si polipeptidelor sunt foarte apreciate pe piata de profil. Biopesticidele sunt ecologice si nedaunatoare organismului uman.

Cand cautati cea mai buna oferta Pret Fungicide, ganditi-va mai intai daca sunt cele potrivite!

  Fungicidele sunt utilizate pe scara larga pentru protejarea culturilor agricole si horticole de ciupercile patogene ce pot afecta plantele. Agricultorii achizitioneaza fungicide castraveti de multe ori la preturi mari pentru a-si proteja culturile, dar in mare parte fungicidele afecteaza negativ fertilitatea solului, microorganismele solului si alte organisme precum viermii de pamant si chiar bacteriile si algele care fixeaza azotul in sol.
  De asemenea, fungicidele provoaca poluare. In loc sa foloseasca fungicide, fermierii ar trebui sa utilizeze biopesticide (agenti de biocontrol si extracte din plante), dar aceste surse ar trebui sa fie furnizate de agentiile autorizate guvernamentale din tarile cu potential agricol.
  Ele sunt necesare pentru ca astfel mediul nostru si lumea din jurul nostru sa fie in siguranta. In Romania, insa, la achizitionarea unor produse care sa trateze plantele impotriva agentilor patogeni, oamenii cauta cel mai bun pret fungicide sau o oferta oferta fungicide foarte convenabila pentru ei.
  Un fungicid (cumparat de la noil la cel mai bun pret fungicide) ajuta la inhibarea sau prevenirea cresterii ciupercilor pe plante, radacini sau seminte. Aplicate sub forma de spray, pulbere sau formula sistemica, acestea ofera protectie plantelor si culturilor de mai multe tipuri si ajuta la mentinerea plantelor in parametri normali. Fungicidele moderne au o toxicitate mai mica decat cele din trecut si, atunci cand sunt utilizate corect, avantajele aduse de ele depasesc cu mult riscurile.

  Fara aceste substante, randamentul pomilor fructiferi si al plantelor leguminoase ar scadea cu 50 pana la 95 la suta, conform epertilor in domeniu. De exemplu, productia de morcovi ar scadea cu 24% fara utilizarea fungicidelor. Atunci cand sunt aplicate in mod corespunzator, acestea pot preveni bolile plantelor si au capacitatea de a creste productia.
  Strugurii sunt foarte sensibili la infectiile fungice. Viile care nu sunt tratate cu fungicide vor avea struguri care nu vor da destul must. Strugurii care sufera de infectii pot afecta gustul vinului. Fungicidele cumparate de la noi la oferta fungicide ofera o protectie exceptionala pentru vita de vie, care sufera adesea de multe boli. Utilizarea lor eficienta ajuta la prevenirea si controlul bolilor. In Europa se pulverizeaza destul de des fungicide pe culturile de struguri – de la cinci pana la sapte aplicatii in zonele de nord si de la zece pana la 12 aplicatii in regiunile sudice ale continentului.
  Plantele de capsuni sufera adesea de ciuperci care afecteaza radacinile. Fungicidele sistemice ajuta la prevenirea infectiilor la capsuni, ceea ce ajuta la cresterea potentialului de productie al plantei. Fungicidele sistemice cu spectru larg ajuta, de asemenea, iarba de tip gazon sa arate cat mai bine, ele penetrand planta pana la radacina si ajungand in fiecare parte a acesteia pentru a controla infestarea cu diversi agenti toxici. Fungicidele sistemice si pulverizate actioneaza eficient impotriva ciupercilor si ajuta mult iarba sa creasca normal.

  Totusi, una dintre cele mai mediatizate si controversate probleme in agricultura este utilizarea de produse antifungice. Pentru multi experti, utilizarea substantelor chimice sintetice sau fabricate pe culturi prezinta riscuri pentru oameni si poate da nastere unor probleme de sanatate imediate si pe termen lung. Preocuparile cu privire la reziduurile chimice din produsele alimentare au dus la o abordare de marketing complet noua, in care siguranta noastra este acum pusa in prim-plan.
  Tendintele actuale arata ca in viitorul apropiat vor continua sa fie utilizate cantitati relativ mari de produse chimice in domeniul agricol. Daca presiunea publica impotriva utilizarii acestor substante continua sa fie la acelasi nivel, aceasta tendinta se poate schimba, dar deocamdata societatea ramane divizata in ceea ce priveste utilizarea produselor agricole tratate cu substante chimice (de exemplu, cu fungicide castraveti) in productia de alimente.
  Pesticidele sunt si ele importante, sustin unii experti in domeniu. Acestea ajuta fermierii sa produca mai multa hrana pe mai putin pamant prin protejarea culturilor de daunatori, boli si buruieni, precum si prin cresterea productivitatii la hectar.
  Productia s-a triplat in cateva decenii datorita in mare parte pesticidelor. De exemplu, orezul - care hraneste aproape jumatate din oamenii de pe planeta noastra - a crescut mai mult decat 100% in cantitatea produsa pentru consum. Cantitatea de grau a crescut si ea cu aproape 160 la suta, dand astfel oamenilor materie prima pentru industria alimentara.

fungicide
pret fungicide

Web Design By ITeXclusiv.ro